Tarihçemiz

İsmetiye köy statüsünde iken, 1929 yılında yapılan girişimler sonucunda bir evde de olsa eğitim-öğretime izin verilir. Sonunda İsmetiyeliler bir evde okul faaliyetlerine başlarlar. 1930 yılında köylüler tarafından yapımına başlanan iki katlı bir bina (ahşap bina) köyün orta yerinde eğitim ve öğretime açılır.1961 yılında Bursa’ya Amerikan baraka tipi üç okul yaptırılması gündeme gelir. Aslen İsmetiyeli olan İlhami  BARUT,  köydeki okulun durumunu bildiği için, bunlardan birisinin İsmetiye’ye yapılması için çaba harcar. Sonunda  isteği kabul edilir. Zaten mevcut okulda  eğitim - öğretim yapılamaz diye bir rapor alınmıştır. Bunun  üzerine 1962 yılında yapılan okul tamamlanarak faaliyetine geçer.

1996 yılında hayırsever Şükrü ORHANEDDİN ile yapılan görüşmeler sonucunda mevcut okulumuzun bahçesine bir okul yaptırılması planlanır. Yapılan bu bina 1996 Eğitim - Öğretim yılında faaliyete geçer.  Okulumuz ismini Şükrü ORHANEDDİN’in genç yaşta hayatını kaybeden oğlunun isminden (Hasan Orhaneddin) alır.